Citrónovo-skořicová babeta
Milujeme jednoduché recepty, kde vyniknou ingredience. Jako třeba tady citróny!
POTŘEBUJEME:
4 ks vajíček, zvlášť žloutky a bílky
100 g jemného třtinového cukru
10 g vanilkového cukru
250 g polohrubé špaldové mouky
1 pečící prášek bez fosfátů
Půl hrnku rozpuštěného skořicového Ghíčka
100 ml rostlinného mléka/mléka
2 bio citróny, kůra i šťáva
POSTUP:
Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Ke žloutkové pěny přidáme rostlinné mléko, rozpuštěné a vychladlé Ghíčko, citrónovou kůru a šťávu.
Vše promícháme a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
Troubu předehřejeme na 170 st. a pečeme 40- 45 minut.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky