Pomerančová bábovka
Vláčná a voňavá bábovka. #bezlaktozy
Suroviny:
1 hrnek mandlové mouky
2 hrnky špaldové mouky
Půl hrnku jablkového pyré
Půl hrnku SKOŘICOVÉHO GHÍČKA
Aquafaba z jedné plechovky cizrny, vyšlehaná do pěny nebo 2 bílky vyšlehané do tuhé pěny
1 pomeranč chemicky neošetřený, nastrouhaná kůra i šťáva
Rostlinné mléko/mléko dle potřeby
2 PL pečícího prášku bez fosfátu
Špetka vanilky a skořice
Špetka soli
Postup:
V míse promícháme suché ingredience a zvlášť mokré. Do suchých vmícháme
mokré, pokud je těsto příliš tuhé, nezapomeňte do mokrých přidat i šťávu
z pomeranče, tak přilejte dle potřeby rostlinné mléko. Na závěr
vmícháme Aquafabu / ušlehané bílky.
Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou a pečeme na 180 st. cca 35 min.
Zda je bábovka upečená, poznáte podle zapíchnuté špejle. Nesmí na ní
zůstat po vytažení lepkavé těsto.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky