Podzimní sklenička
Neobvyklé zpracování dýně na sladko
Porřebujeme:
Na 4 ks:
Půlka malé dýně Hokajdó, zbavené jader, oloupané
200 ml kokosového jogurtu
Trocha citrónové šťávy, pár kapek vanilkového extraktu
1 PL Ghíčko (může být skořicové)
Dýni nakrájíme a dáme spolu s ghíčkem péct cca na 20'minut na 180 st.
Ještě horkou ji rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout.
Pak pyré přidáme do jogurtu, společně s vanilkou a citrónovou šťávou.
Hruškový rozvar:
2 velké hrušky
1 PL skořice
Špetka kardamonu a soli
Hrušky umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a dáme do rendlíku s trochou vody.
Hrušky rozvaříme, rozmixujeme, přidáme koření a sůl. Dáme vychladit.
Karamelizované hrušky:
1 hruška, omytá, zbavená jadŕinců
1/PL ghíčka (může být skořicové)
1 PL panely
Kůra z bio citrónu
Ghi
a panelu rozehřejeme na pánvi, přidáme na kousky nakrájené hrušky. Vše
společně orestujeme dozlatova. Na závěr přidáme citrónovou kůru.
Vše navrstvíme do sklenic, ozdobíme ořechy a dalším sezónním ovocem.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky