Dýňové lívance s Gheetellou® a ovocem
S dýňovým pyré můžete v kuchyni kouzlit, omezit jeho použití pouze na polévku je veliká škoda.
Na 4 lívance potřebujeme:
dýňové pyré cca 3 vrchovaté lžíce
cca 100m mléka
1 vejce
potřebujete-li nahonit bílkoviny, přidejte odměrku proteinu (ideálně vanilkového)
asi 150 g hladké, nebo ječné mouky (dle potřeby, aby vzniklo řídké, ale tekuté těsto)
lžička prášku do pečiva
na smažení skořicové ghee
na ozdobení:
ovoce, oříšky, med nebo sirup, jemný tvaroh nebo řecký jogurt
Postup:
dýňové pyré si připravte předem: upečte vydlabanou dýni hokkaido i se slupkou do měkka, po vychladnutí tyčovým mixérem rozmixujte na pyré
všechny suroviny dejte do nálevky a metličkou rozšlehejte do hustého, přitom tekutého těstíčka
lívanečník potřete skořicovým ghee a nalévejte přímo z nálevky těsto, opékejte z obou stran do zlatova
na talíř nandejte lehce oslazený jemný tvaroh, na něj položte lívanec, který potřete vrstvou libovolné gheetelly (my milujeme pistáciovou nebo lískooříškovou, ale třeba kešu a kokos je taky dobrá volba)
navrch přijde jakékoliv ovoce, oříšky, můžete dosladit medem nebo sirupem
Dobrou chuť a #jeztedobretuky