Dýňové lívance s Gheetellou® a ovocem | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Dýňové lívance s Gheetellou® a ovocem

Dýňové lívance s Gheetellou® a ovocem

S dýňovým pyré můžete v kuchyni kouzlit, omezit jeho použití pouze na polévku je veliká škoda.

Na 4 lívance potřebujeme:

dýňové pyré cca 3 vrchovaté lžíce

cca 100m mléka

1 vejce

potřebujete-li nahonit bílkoviny, přidejte odměrku proteinu (ideálně vanilkového)

asi 150 g hladké, nebo ječné mouky (dle potřeby, aby vzniklo řídké, ale tekuté těsto)

lžička prášku do pečiva

na smažení skořicové ghee

na ozdobení:

libovolná Gheetella®

ovoce, oříšky, med nebo sirup, jemný tvaroh nebo řecký jogurt

Postup:

dýňové pyré si připravte předem: upečte vydlabanou dýni hokkaido i se slupkou do měkka, po vychladnutí tyčovým mixérem rozmixujte na pyré

všechny suroviny dejte do nálevky a metličkou rozšlehejte do hustého, přitom tekutého těstíčka

lívanečník potřete skořicovým ghee a nalévejte přímo z nálevky těsto, opékejte z obou stran do zlatova

na talíř nandejte lehce oslazený jemný tvaroh, na něj položte lívanec, který potřete vrstvou libovolné gheetelly (my milujeme pistáciovou nebo lískooříškovou, ale třeba kešu a kokos je taky dobrá volba)

navrch přijde jakékoliv ovoce, oříšky, můžete dosladit medem nebo sirupem


Dobrou chuť a #jeztedobretuky

Recepty, tipy a akce

Ghee zavonělo i tady

© 2025 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba