Baby curry s dýní, mrkví a cizrnou | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Baby curry s dýní, mrkví a cizrnou

Baby curry s dýní, mrkví a cizrnou

Barevné jídlo, na kterém si pochutná máma, táta i potomci.

Potřebujeme:

dýně, hokaido neloupeme, ostatní oloupané, vydlabané a krájíme na kostičky pevnou část

půl květáku

3 mrkve (oloupeme a nakrájíme na kostičky)

cibule

plechovka cizrny

plechovka kokosového mléka

ghíčko( ideálně kurkuma a pepř)

sůl

koření: garam masala, čerstvý koriandr, římský kmín, zázvor, muškátový oříšek

kdo chce víc dospělou verzi může použít i kari pastu, nebo jen chilli a přitvrdit se zázvorem

Postup:

Mrkev oloupeme, spolu s dýní a květákem nakrájíme na kousky. Na kurkumovém ghíčku zesklovatíme cibuli, přidáme koření a zeleninu. Přisypeme slitou cizrnu. Zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Až se začne rozpadat, kari zahustí. Podáváme hustě sypané čerstvým koriandrem.

S rýží, samotné, nebo klidně i s dobrým chlebem.

Dobrou chuť a #jeztedobretuky

Recepty, tipy a akce

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba