Baby curry s dýní, mrkví a cizrnou
Barevné jídlo, na kterém si pochutná máma, táta i potomci.
Potřebujeme:
dýně, hokaido neloupeme, ostatní oloupané, vydlabané a krájíme na kostičky pevnou část
půl květáku
3 mrkve (oloupeme a nakrájíme na kostičky)
cibule
plechovka cizrny
plechovka kokosového mléka
ghíčko( ideálně kurkuma a pepř)
sůl
koření: garam masala, čerstvý koriandr, římský kmín, zázvor, muškátový oříšek
kdo chce víc dospělou verzi může použít i kari pastu, nebo jen chilli a přitvrdit se zázvorem
Postup:
Mrkev oloupeme, spolu s dýní a květákem nakrájíme na kousky. Na kurkumovém ghíčku zesklovatíme cibuli, přidáme koření a zeleninu. Přisypeme slitou cizrnu. Zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Až se začne rozpadat, kari zahustí. Podáváme hustě sypané čerstvým koriandrem.
S rýží, samotné, nebo klidně i s dobrým chlebem.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky