Ghee
Ghee | přepuštěné máslo | 340ml BIO
„Někdy vůně a chuť vytvoří doslova nebeské spojení, a tady se to stalo.“ Říká porotce z Great Taste Awards 2024.
To nejlepší, co pro vás máme! Bio Ghee je čistý máselný tuk vhodný k jakékoliv tepelné úpravě. Navíc z čerstvého másla z bio chovů a v sezóně i grass-fed kvalitě.
A to je pro nás opravdu důležité. Bio Ghee poznáte na první pohled – je totiž žlutější než to klasické. A pokud je zrovna uvařené z grass-fed, ta žlutost na vás bude ze spíže vyloženě zářit. S tím samozřejmě do Ghee propašujeme i větší množství vitamínů a také kyselinu CLA.
Kromě toho hlavního, a tím je čerstvé bio máslo, je naše výroba neměnná. Pomalu a dlouho přepouštíme bio máslo, takže se můžete spolehnout na dlouhou trvanlivost i chuť a vůni másla. Ta provoní vaši kuchyň ať už budeme smažit, péct, vařit, připravovat základ na polévku nebo rozpuštěným bio Ghee polévat bramborové knedlíky nebo krupičnou kaši.
Bio Ghee nemusíte chladit a neotevřené vydrží až 24 měsíců.
V každém jídle, které vás má zdravě nasytit
a prohřát, udělá lžíce (nebo víc) Ghee parádu.
#jeztedobretuky
Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.
Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.
Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.
Vařte na Ghee
Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!
Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.