Ghee
Ghee | přepuštěné máslo | Srdce 500ml BIO
To nejlepší, co pro vás máme! Bio Ghee je čistý máselný tuk vhodný k jakékoliv tepelné úpravě. Navíc z čerstvého másla z bio chovů a v sezóně i grass-fed kvalitě.
A to je pro nás opravdu důležité. Bio Ghee poznáte na první pohled – je totiž žlutější než to klasické. A pokud je zrovna uvařené z grass-fed, ta žlutost na vás bude ze spíže vyloženě zářit. S tím samozřejmě do Ghee propašujeme i větší množství vitamínů a také kyselinu CLA.
Kromě toho hlavního, a tím je čerstvé bio máslo, je naše výroba neměnná. Pomalu a dlouho přepouštíme bio máslo, takže se můžete spolehnout na dlouhou trvanlivost i chuť a vůni másla. Ta provoní vaši kuchyň ať už budeme smažit, péct, vařit, připravovat základ na polévku nebo rozpuštěným bio Ghee polévat bramborové knedlíky nebo krupičnou kaši.
Bio Ghee Srdce nemusíte chladit a neotevřené vydrží až 7 měsíců.
V každém jídle, které vás má zdravě nasytit
a prohřát, udělá lžíce (nebo víc) Ghee parádu.
#jeztedobretuky
Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.
Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.
Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.
Vařte na Ghee
Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!
Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.