Proč máme volit BIO | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Proč máme volit BIO

Proč máme volit BIO

BIO Ghee je to nejlepší, co pro vás máme. Vysvětlíme proč.

V září probíhá každoročně akce organizována Ministerstvem zemědělství jako Měsíc biopotravin.

Biopotraviny si zaslouží mnohem více pozornosti, než mají. Všichni, kdo potraviny označené zelenou zebrou produkují, musí dodržovat přísné podmínky a jsou pod neustálou kontrolou příslušných orgánů. Stejně tak, jako my.

Ideální je kombinace lokální BIO. Jsou potraviny, které v našich podmínkách vypěstovat neumíme, např. banány, nebo kakao. Ale například jablka, obiloviny, nebo třeba maso, tam je vždycky první volba na český bioprodukt. Princip ekologického hospodaření je totiž také v co největší soběstačnosti a lokálnosti.

My pro naše BIO Ghee vykupujeme máslo od Polabských mlékáren. Jsou to jediní producenti BIO másla u nás (myslíme tím velkého množství, určitě jsou u nás menší farmáři, kteří BIO máslo vyrábí, ale nepokryjí naši spotřebu).

V záloze máme i zahraničního dodavatele, pro případ, kdyby měli v Poděbradech výluku, ale po ní saháme pouze v případě krize a to ještě při výrobě pro zahraniční trh. 

Naším cílem a snem bylo vyrábět pouze BIO Ghee, s konvenčním ani nezačínat. Ale náš trh není bohužel připraven. V Čechách je velmi malá podpora státu a témeř nulová propagace. Přitom biopotraviny by měly být standard a potraviny plné chemie, postřiků, aditiv a kdo ví čeho by měly být značeny varovnými znaky. Byly by sice levnější, ale lidé by k nim přistupovali určitě jinak. Co myslíte? 

Tady jsme shrnuli pádné důvody, proč je BIO Ghee lepší, než konvenční. 

  • Bio Ghee se vyrábí z másla od krav převážně krmených trávou. Tyto produkty (mléko, máslo, maso) potom obsahují více vitamínů A a E, vitamín K a kyselinu CLA. 
  • BIO Ghee navíc obsahuje vitamín K2, který má zásadní vliv na srážlivost krve a rozmisťování vápníku v těle. Tento vitamín navíc nemá mnoho přirozených zdrojů z potravy.
  • BIO Ghee obsahuje nezanedbatelné množství konjugované kyseliny linolové (CLA), která v těle působí jako antioxidant a pomáhá v odbourávání vnitřního tuku.
  • BIO Ghee obsahuje až o 50% více omega 3 mastných kyselin než „konvenční ghee“. Tyto kyseliny pomáhají zlepšovat zdraví srdce a cév.

Při nákupu biopotravin, ideálně lokální produkce, podporujete lepší stav životního prostředí a přirozenější podmínky chovů hospodářských zvířat. Jde o celkový stav krajiny, hospodaření s vodou, celkové klima. Jde o zdraví celé planety a budoucnost nás a hlavně našich dětí. Nezapomínejme, že planetu máme od našich potomků jenom vypůjčenou.

Proto je BIO* vždycky první volba. Raději méně, ale kvalitněji.

*BIO je nejen první a smysluplnější volba, ale také chutnější. A poznáte to nejen na zelenině, ovoci a mase. I chuť bio Ghee je výraznější. Dokonce natolik, že ji porotci Great Taste ohodnotili nejvyšším počtem hvězd. Mrkněte na článek nebo si rovnou otevřete skleničku a porovnejte. 

Recepty, tipy a akce

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba