Rizoto na lanýžovém ghee | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Rizoto na lanýžovém ghee

Rizoto na lanýžovém ghee

Rizoto, lanýže, krevety...Itálie a dovolená. Tímhle jídlem se přenesete rovnou k moři.

Potřebujeme:

cca 300g rýže arborio (musí být kulatozrnná)

cca 500ml kuřecího vývaru

cca 200 ml dobrého bílého vína (přesně toho, které rádi pijete, podmínka je pouze aby bylo minimálně polosuché)

2 lžíce ghee s lanýžem

2 -3lžíce másla

2-3 lžíce strouhaného parmezánu

sůl

krevety (jakékoliv máte rádi, klidně už předvařené)

lžíce ghee s česnekem na opečení krevet

hladkolistá petržel

Postup:

Do kastrolu dejte rozpustit lanýžové ghee, vsypte rýži a nechte všechna zrnka obalit tukem.

Po chvilce vlijte víno a nechte odpařit alkohol a nasát rýži. 

Připravte si horký vývar, ten budete postupně přilívat jak bude rýže sáknout, stále promícháváte vařečkou.

Tento proces potrvá cca 25-30 minut. Ochutnejte, až bude rýže na skus měkká, je uvařeno.

Mezi tím si na česnekovém ghee opečte krevety, ty jen osolte, stačí je opékat chvilku.

Uvařenou rýži odstavte s plotny, vmíchejte studené máslo a parmazán. Konzistence musí být krémová, pokud je moc husté, ještě zřeďte vývarem.

Podávejte sypané petrželí, s krevetami.

Dobrou chuť a #jeztedobretuky


Recepty, tipy a akce

Ghee zavonělo i tady

© 2025 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba
 

 NEWSLETTER 

ODEBÍREJTE GHÍČKOVINY

Přihlas se k odběru novinek a nic už vám neunikne. V newsletteru vás seznámíme s novinkami, recepty a pohladíme milými slovy.
 
 

 NEWSLETTER 

 

A JE TO!

ODEBÍRÁTE GHÍČKOVINY