Rizoto na lanýžovém ghee

Rizoto, lanýže, krevety...Itálie a dovolená. Tímhle jídlem se přenesete rovnou k moři.
Potřebujeme:
cca 300g rýže arborio (musí být kulatozrnná)
cca 500ml kuřecího vývaru
cca 200 ml dobrého bílého vína (přesně toho, které rádi pijete, podmínka je pouze aby bylo minimálně polosuché)
2 lžíce ghee s lanýžem
2 -3lžíce másla
2-3 lžíce strouhaného parmezánu
sůl
krevety (jakékoliv máte rádi, klidně už předvařené)
lžíce ghee s česnekem na opečení krevet
hladkolistá petržel
Postup:
Do kastrolu dejte rozpustit lanýžové ghee, vsypte rýži a nechte všechna zrnka obalit tukem.
Po chvilce vlijte víno a nechte odpařit alkohol a nasát rýži.
Připravte si horký vývar, ten budete postupně přilívat jak bude rýže sáknout, stále promícháváte vařečkou.
Tento proces potrvá cca 25-30 minut. Ochutnejte, až bude rýže na skus měkká, je uvařeno.
Mezi tím si na česnekovém ghee opečte krevety, ty jen osolte, stačí je opékat chvilku.
Uvařenou rýži odstavte s plotny, vmíchejte studené máslo a parmazán. Konzistence musí být krémová, pokud je moc husté, ještě zřeďte vývarem.
Podávejte sypané petrželí, s krevetami.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky