Ghee+
Ghee+ | přepuštěné máslo | 220ml lanýž
Ghee+ je řada plná bylinek, koření a dalších chutných ingrediencí, které jsme naším Ghee obohatili o chuť a vůni másla.
Sklenička Ghee+ lanýž rozzáří oči všem gurmánům a milovníkům lanýžů. Taky si říkáte, že každý talíř potřebuje více lanýžů? Pak si Ghee+ lanýž zamilujete do italských těstovin, k přípravě rizota, krevet a obecně mořských plodů. Gurmáni však ocení Ghee+ lanýž i na topince nebo rozpouštějící se na perfektním steaku.
Čerstvé kvalitní máslo pomalu a dlouho přepouštíme, pak v něm louhujeme černé a bílé lanýže, tak aby vyniklo aroma i chuť, a následně filtrujeme pro dokonalou jemnost Ghee. Vznikne gurmánské přepuštěné máslo, které má dlouhou trvanlivost, báječnou chuť a vůni másla s lanýži.
V kuchyni si s ním vyhrajete a nad talíři se jistě bude divoce gestikulovat, jak to už v Itálii bývá. To asi ty lanýže…
Ghee+ spojuje čistý máselný tuk s kořením,
bylinkami nebo dalšími chutnými přísadami.
#jeztedobretuky
Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.
Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.
Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.

Vařte na Ghee
Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!
Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.