Chřestový quiche s citronovým tymiánem
Chřest si zaslouží čestné místo v kuchyni už jen proto, že jeho sezona je krátká. A tenhle recept je opravdu easy!
Potřebujeme:
Těsto
200 g celozrnné špaldové mouky
100 g Ghíčka na kousky, přizpůsobujte také podle savosti mouky
1 vejce
1 lžičku soli
Náplň
Svazek zeleného chřestu
2 ovesné smetany/smetany
3 vajíčka
2 PL citrónového tymiánu
Sůl, pepř
Mouku společně se solí nasypeme do mísy robota, přidáme Ghíčko a rozmixujeme na drobenku. Přidáme vejce a spojíme v těsto. Z těsta uděláme kouli, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice.
Smetany nalejeme do mísy, rozklepneme vajíčka a důkladně promícháme, přidáme sůl a pepř. Chřest omyjeme a odkrojíme dřevnaté konce.
Těsto vyválíme na pomoučněné desce a na válečku přeneseme do vymazané formy, důkladně vtlačíme do záhybů.
Na dno formy vkládáme chřest a zalijeme smetanou s vajíčky. Na závěr posypeme tymiánem.
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky