Polentový koláč s cuketou a tymiánem
Lehký, letní, jednoduchý a levný? Ideální! Recept na slaný koláč s cuketou
Potřebujeme:
150 g polenty
velká hrst citrónového tymiánu
1 zelená cuketa
1 žlutá cuketa
2 vajíčka nebo 2 PL Hrašky
4 PL ghíčka
Postup:
Polentu dáme do hrnce s trojnásobným množstvím vody, krátce povaříme a necháme deset minut dojít pod pokličkou.
Mezitím si na kolečka nakrájíme obě cukety.
Po deseti minutách vmícháme do polenty 2 lžíce Ghíčka, rozkvedlaná vajíčka a tymián, trochu si necháme na posypaní koláče.
Polentu s tymiánem nalejeme do vymazané koláčové formy, poklademe cuketou, osolíme, posypeme bylinkami a poklademe Ghíčkem.
Pečeme na 180 st.cca 20-25 minut.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky