Qiuche s karamelizovanou šalotkou a žampiony
Tohle je přesně ten RECEPT, který se předává v kuchyňce u kafe jako odpověď na otázku: Poraď mi co vařit o víkendu? Něco rychlého, nenáročného, ale abych oslnila?
Potřebujeme:
Těsto
100 g celozrnné špaldové mouky
100 g špaldové mouky hladké
100 g Ghíčko na kousky, přizpůsobujte také podle savosti mouky, těsto má být hladké, musí dobře držet, ale nesmí být tuhé či gumové
1 vejce/
Sůl dle chuti
Náplň
3 šalotky
3 žampióny
400ml smetany/ovesné smetany
lžíci Ghíčka
3 vajíčka
1 ČL Panely/tmavého cukru
Sůl
Postup:
Mouku společně se solí nasypeme do mísy robota, přidáme Ghíčko a rozmixujeme na drobenku. Přidáme vejce a spojíme v těsto. Z těsta uděláme kouli, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice.
Smetanu nalejeme do misy, rozklepneme vajíčka a důkladně promícháme, přidáme sůl, pepř, a tymián.
Těsto vyválíme na pomoučněné desce a na válečku přeneseme do vymazané formy, důkladně vtlačíme do záhybů.
Šalotku uloupeme, nakrájíme na kolečka, opékáme na rozehřáté pánvi s ghíčkem. Ke konci posypeme čajovou lžičkou Panely, necháme zkaramelizovat.