Bezlepkový pumkin pie
Toto je verze bez lepku, ale korpus lze upéct podle jakéhokoliv receptu. Celý dort je takto bezlepkový a bezlaktozový.
Suroviny:
Těsto:
150 gr rýžové mouky
50 gr tapioca mouky
Špetka soli
100 gr Ghíčka
Náplň:
1 menší hokajdó dýně
Skořicové Ghíčko na potření dýní
Tuhá část kokos mléka
Hrst kešu
1 polévková lžíce perníkového koření
2 polévkové lžíce Panely
2 vajíčka
Obě mouky smícháme se solí, přidáme studené kousky Ghíčka, vajíčko a rychle zpracujeme těsto. Pokud by se Vám zdálo suché, přidejte lžíci ledové vody. Těsto lehce poprášíme tapioca moukou, zabalíme do fólie a necháme hodinu, lépe přes noc,odpočívat.
Dýni si omyjeme, rozřízneme, zbavíme semínek a dáme dužinou dolů na plech s pečícím papírem. Pomažeme ghíčkem. Dáme péct do trouby na 180st, do změknutí.
Do mixéru dáme kešu, které umixujeme na hladkou kaši. Přidáme Panelu, tuhou část kokos mléka, vychladlou dýni a vajíčka. Vše propojíme v hladký krém.
Těsto vmačkáme do formy na koláč a vlijeme dýňovou směs.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 50 minut.Necháme dobře vychladnout. Zdobíme ořechy.
150 gr rýžové mouky
50 gr tapioca mouky
Špetka soli
100 gr Ghíčka
Náplň:
1 menší hokajdó dýně
Skořicové Ghíčko na potření dýní
Tuhá část kokos mléka
Hrst kešu
1 polévková lžíce perníkového koření
2 polévkové lžíce Panely
2 vajíčka
Obě mouky smícháme se solí, přidáme studené kousky Ghíčka, vajíčko a rychle zpracujeme těsto. Pokud by se Vám zdálo suché, přidejte lžíci ledové vody. Těsto lehce poprášíme tapioca moukou, zabalíme do fólie a necháme hodinu, lépe přes noc,odpočívat.
Dýni si omyjeme, rozřízneme, zbavíme semínek a dáme dužinou dolů na plech s pečícím papírem. Pomažeme ghíčkem. Dáme péct do trouby na 180st, do změknutí.
Do mixéru dáme kešu, které umixujeme na hladkou kaši. Přidáme Panelu, tuhou část kokos mléka, vychladlou dýni a vajíčka. Vše propojíme v hladký krém.
Těsto vmačkáme do formy na koláč a vlijeme dýňovou směs.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 50 minut.Necháme dobře vychladnout. Zdobíme ořechy.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky