Zelená polévka s dýní a čočkou
Tak trochu jiná novoroční čočkovka
Potřebujeme:
1 ks zelené Hokaidó dýně, nebo jiné dýně
1 hrnek zelené čočky
1 šalotka +1 PL ghíčka (klidně použijte ochucené, např. s kurkumou a pepřem)
5 cm řasy Wakame /nebo jiné řasy
chilli ghíčko/ghíčko na potření do trouby
olej dýňový
1 hrnek zelené čočky
1 šalotka +1 PL ghíčka (klidně použijte ochucené, např. s kurkumou a pepřem)
5 cm řasy Wakame /nebo jiné řasy
chilli ghíčko/ghíčko na potření do trouby
olej dýňový
směs oblíbeného koření (může být polévkové)
sůl
dýňová semínka
smetana, může být ovesná
sůl
dýňová semínka
smetana, může být ovesná
Postup:
Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme. Položíme na plech s pečícím papírem a potřeme chilli ghíčkem. Dáme péct cca na 180 stupňů, než změkne.
Mezitím si v hrnci změníme šalotku, zalijeme cca 1,5 zeleninového vývaru nebo vodou a nasypeme přebranou a propláchlou čočku.
Přidáme řasu Wakame.
Přidáme upečenou dýni a vše společně povaříme, než čočku změkne.
Poté vytáhneme řasy a polévku projedeme tyčovým mixérem. Nemixujeme do hladka, ale záleží, jak má kdo rád;)
Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme. Položíme na plech s pečícím papírem a potřeme chilli ghíčkem. Dáme péct cca na 180 stupňů, než změkne.
Mezitím si v hrnci změníme šalotku, zalijeme cca 1,5 zeleninového vývaru nebo vodou a nasypeme přebranou a propláchlou čočku.
Přidáme řasu Wakame.
Přidáme upečenou dýni a vše společně povaříme, než čočku změkne.
Poté vytáhneme řasy a polévku projedeme tyčovým mixérem. Nemixujeme do hladka, ale záleží, jak má kdo rád;)
Dochutíme a podáváme s dýňovým olejem, smetanou a semínky.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky