Nejlepší dýňová polévka
Samozřejmě že ta nejlepší je ta vaše! My jsme si pro tuhle polévku vytvořili kurkumové ghíčko s pepřem a osvěžili jsme ji zázvorem.
Potřebujeme:
1 dýně Hokkaido (nebo máslová, tu musíme oloupat)
1 malý batát, nebo půl větší
hrst červené čočky
velká lžíce Ghíčka s kurkumou a pepřem
čerstvý zázvor
1,5 litru vody, nebo vývar (my používáme Bujonka česnek/dýně)
sůl
hrst sekaného čerstvého koriandru
hrst pražených dýňových semínek
dýňový olej (my máme rádi Bohemia olej)
Postup:
Dýni omyjte, odstraňte dužinu a semínka a nakrájejte na kousky. Batát oloupejte, nakrájejte na kousky.
V hrnci rozehřejte kurkumové ghíčko, vložte zeleninu, zasypte čočkou, přidejte kousek oloupaného a na malé kousky nakrájeného zázvoru. Krátce vše míchejte, ať se zelenina a čočka obalí v ghíčku.
Osolte a zalijte vodou/vývarem (ev.přidejte velkou lžíci dýňové/česnekové Bujonky).
Vaříme do změknutí zeleniny.
Rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Podáváme sypané koriandrem, dýňovými semínky a lžičkou dýňového oleje.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky