Ovesné sušenky s Ghítelou
Jednoduché, zdravé a zatraceně dobré! Prostě ideální cukroví, nebo chceme-li, sušenky k nedění kávě.
Potřebujeme:
2 hrnky ovesných vloček
(můžete použít směs např. se špaldovými, žitnými, nebo část pro větší děti a dospělé, ořechy)
2 polévkové lžíce ghíčka (může být skořicové)
2 vajíčka, nebo jeden celý banán
Půlka banánu
10 kapek vanilkové esence (nebo dřeň vanilkového lusku)
lžička skořice (dáváte-li skořicové ghíčko, nemusí být), citrónové kůry, muškátového oříšku
Na plnění Ghítela, jakákoliv:)
Postup:
Nejdříve do mixéru, či sekáčku dáme vločky a pár impulsy rozmixujeme do hladka.
Přidáme zbytek ingrediencí a umixujeme lepkavější soudržné těsto.
Z těsta děláme kuličky a v nich důlky.
Pokládáme na plech a pečeme cca 10 min do světle zlaté barvy na 160 st.
Pozor, nepřepéct, byly by tvrdé.
Po vychladnutí plníme Ghítelou (doporučujeme ji před plněním nechat v pokojové teplotě).
Sypat můžeme ještě hoblinkami čokolády nebo sekanými oříšky.