Košíčky s perníkovým krémem
Vánoční cukroví trochu jinak
Suroviny a postup:
Košíčky
200 gr špaldové mouky
80 gr ghíčka
20 g cukru
Špetka soli
Postup:
Na vál prosijeme mouku a cukr, přidáme ghí.
Pomocí nože ho v mouce rozsekáme, přidáme další přísady a rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto.
Pokud máte čas, ideální je, nechat ho aspoň hodinu odpočinout v ledničce.
Z těsta děláme kuličky, které vlačíme do vymazaných formiček.
Délku pečení přizpůsobíme velikosti formiček
Skořicový krém
Tuhá část plechovky Kocoscream
1 PL skořice
Špetka muškátového oříšku, mletého hřebíčku, badyánu, nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
Tuhou část kokoscreamu vyšleháme a vmícháme koření a kůru.
Naplníme cukrářský sáček a dáme ztuhnout do lednice. Poté naplníme košíčky.
Krém z bílé čokolády
Tuhá část plechovky Kokoscream
Půl tabulky bílé čokolády
1 PL vanilkového extraktu
1 PL citrónové kůry a šťávy
Čokoládu
rozpustíme nad vodní lázní a necháme vychladnout. Vmícháme ušlehaný
kokoscream, šťávu, kůru z citrónu a vanilkový extrakt.
Naplníme cukrářský sáček a necháme ztuhnout v lednici.
Poté naplníme košíčky.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky