Linecké cukroví
Klasika bez laktózy
Suroviny:
160 gr špaldové hladké mouky
160 gr pšeničné hladké mouky
160 gr ghíčka
2 žloutky
30 gr Panely/cukru
Šťáva a kůra z chemicky neošetřeného citrónu
Vanilka
Hladká mouka na podsypávání
Rybízová marmeláda na slepení
Postup:
Obě
mouky a Panelu nasypeme na vál a uděláme důlek. Do důlku dáme dva
žloutky a citrónovou šťávu. Nožem spojíme s trochou mouky. Přidáme ghíčko, vanilku a citrónovou kůru.
Vše propojíme nožem a následně rukou vypracujeme lesklé těsto do koule.
Tu zabalíme a dáme odpočinout přes noc do lednice.
Před zpracováním těsto vyndáme z lednice cca 30 minut předem, aby se při válení netrhalo.
Vál posypeme hladkou moukou, těsto vyválíme na tloušťku cca 2-3 mm a vykrajujeme tvary.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 10 minut.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky