Perníčky ihned měkké
Perníčky můžeme péct celoročně, na Vánoce a Velikonoce je to skoro povinnost! A protože milujeme Halloween, napekli jsme si dýně a netopýry. Zdobení navíc bylo nejvíc jednoduché.
Suroviny:
400 g hladké mouky130 g moučkového cukru
2 vejce
100 g skořicového ghíčka
100 g tekutého medu
8 g perníkového koření
5 g kakaa
4 g jedlé sody
1 vejce na potření perníčků po upečení
Postup:
Suroviny by měly mít všechny stejnou, pokojovou teplotu.
Rukama na vále, nebo v robotu hnětačkou vypracujeme těsto.
Bude se lepit, ale nepřidávejte mouku!
Zabalte do folie a nechte v lednici odležet ideálně do druhého dne, minimálně dvě hodiny.
Na pomoučeném vále (hladká mouka) vykrajujte tvary.
Pečte na 180 stupňů, (nepoužívejte horkovzduch, zbytečně vysušuje) cca 5-7minut.
Nepřepéct!
Po vytažení z trouby můžete natírat rozšlehaným vejcem, aby se leskly.
Zdobíme bílkovou polevou, ale to už je další level.
Kdo si netroufá na zdobení polevou, na každý perníček (lepší jsou menší tvary) nalepí kousek mandle. Budou méně sladké, ale i tak moc dobré.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky