Pracny, medvědí tlapky
Pracičky, to je přeci vzpomínka na dětství, na vánoční cukroví, které pekla naše babička. V záplavě moderních makronek a medovníků se skoro ta vzpomínka vytratila.
Potřebujeme:
70g mletých vlašských ořechů
140 g moučkového cukru
120 g skořicového ghíčka
210 g hladké mouky
2 vejce
½ lžičky skořice
tlučený hřebíčku na špičku lžičky
citronová kůra z 1/2 citronu
Postup:
všechny suroviny nechte odstát, ať mají pokojovou teplotu
potom na vále ručně uválejte těsto
nechtě do druhého dne odpočinout (aspoň 6 hodin)
vmačkávejte do formiček tak, aby při pečení nelezlo těsto přes okraje
ideální jsou silikonové formičky, ty se nemusí vymazávat a jdou pěkně vyklopit
pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů, cca 7 minut
ještě teplé vyklopte
sypte moučkovým cukrem