Pracny, medvědí tlapky | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Pracny, medvědí tlapky

Pracny, medvědí tlapky

Pracičky, to je přeci vzpomínka na dětství, na vánoční cukroví, které pekla naše babička. V záplavě moderních makronek a medovníků se skoro ta vzpomínka vytratila.

Potřebujeme:

70g mletých vlašských ořechů

140 g moučkového cukru

120 g skořicového ghíčka

210 g hladké mouky

2 vejce

½ lžičky skořice

tlučený hřebíčku na špičku lžičky

citronová kůra z 1/2 citronu


Postup:

všechny suroviny nechte odstát, ať mají pokojovou teplotu

potom na vále ručně uválejte těsto

nechtě do druhého dne odpočinout (aspoň 6 hodin)

vmačkávejte do formiček tak, aby při pečení nelezlo těsto přes okraje

ideální jsou silikonové formičky, ty se nemusí vymazávat a jdou pěkně vyklopit

pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů, cca 7 minut

ještě teplé vyklopte

sypte moučkovým cukrem

Recepty, tipy a akce

Související produkty

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba