Jahelník s ovocem
Jednoduché, levné a zdravé. Za tohle jídlo vám vaše tělo i duše poděkuje. Pohladí všechny vaše smysly:)
Potřebujeme:
200g jahel
4 vejce
2 lžíce ghíčka se skořicí a vanilkou
2 lžíce medu
hrst sekaných vlašských ořechů
švestky (meruňky, jablka ) nebo dvě hrsti sušených švestek
mohou být rozinky (cca hrst)
Postup:
Suché jáhly spaříme horkou vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou (na hrnek jahel 1,5 hrnku vody), osolíme. Vaříme do měkka (sbíráme pěnu).
Necháme prochladnout.
Přimícháme žloutky, med, ořechy. Přidáme povolené ghíčko. Ušleháme tuhý sníh z bílků. Opatrně vmícháme do jahel.
Pekáček vymažeme ghíčkem a vysypeme hrubou moukou.
Směs rozdělíme na dvě části. Na dno pekáčku rozložíme první část jahel, poklademe hustě ovocem, přikryjeme druhou vrstvou. Zapečeme asi 20 minut.
Podáváme polité medem a pokapané skořicovým ghíčkem.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky