Hedvábná krupicová kaše
Připomeňme si pohádku mládí. A nehádejme se, prosím, jestli ji jíst zamíchanou, nebo pěkně od kraje. Každému, co jeho jest:)
Potřebujeme:
500ml plnotučného mléka
4 polévkové lžíce dětské krupičky (může být i klasická krupice, ale dětská je jemnější)
špetka soli
ghíčko na vytření kastrůlku
Postup:
Do mléka rozmícháme krupičku. Kastrůlek vytřeme ghíčkem a vlijeme mléko s krupičkou. Přidáme špetku soli.
Zahříváme a za stálého míchání přivedeme k varu. Do zhoustnutí na mírním ohni vaříme. Trvá to celé asi 5 minut.
a teď přichází ta chvíle, na které se rozcházíme....
my pokládáme vločky ghíčka, sypeme moučkovým cukrem a hořkým kakaem
a jíme pěkně od kraje
ALE! Sypte ji třeba skořicí a Grankem, nebo strouhanou čokoládou, dejte pro změnu skořicové ghíčko, nebo poduste na trošce ghí jablíčka...
a klidně si ji i s tím kakaem ZAMÍCHEJTE:)))
Dobrou chuť a #jeztedobretuky