Pučálka | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Pučálka

Pučálka

Staročeská pochoutka, na kterou se skoro zapomnělo. Jedla se v postním období, ale my si ji k televizi můžeme udělat kdykoliv.

Potřebujeme:

100 g suchého celého žlutého hrachu

sůl, pepř

2 vrchovaté lžíce ghee

 

postup:

hrách propláchneme vodou a do nové studené vody na 24 hodin namočíme (hrách hodně nabude, dejme tedy vody minimálně 1x tolik kolik je hrachu)

během dne můžeme vodu vyměnit

nakonec vodu slijeme, několikrát propláchneme a dáme do sklenice, přikryjeme folií a uděláme pár dírek špičkou nože, ať může hrášek dýchat

jednou za den propláchneme, během dne můžeme proklepat

za dva dny budou klíčky hotové

hrášek propláchneme dáme na utěrku lehce osušit

v pánvi rozpustíme ghíčko, vsypeme hrášek a smažíme asi 5 minut, osolíme a opepříme, mícháme a prohazujeme

hrášek změkne a zesládne

do pučálku můžete přidat třený česnek, slaninu, nebo lze udělat na sladko, potom místo soli přidáme cukr nebo med

 

 

Recepty, tipy a akce

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba