Luxusní bramborové placky | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Luxusní bramborové placky

Luxusní bramborové placky

Lokše, patenty, jabkance.

To všechno jsou bramborové placky.

Jedí se samostatně naslano, nebo nasladko. Plněné tvarohem, mákem, nebo třeba špenátem.

Základ je ale pořád stejný.

A my máme tip, jak vás obyčejné placky ze tří surovin vystřelí do nebe!

Potřebujeme:

1kg syrových brambor

cca 200 g polohrubé mouky

2 vejce

sůl

ghee s česnekem a solí

rybízová marmeláda

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme vodu a necháme do druhého dne vystydnout. 

Oloupeme, a nastrouháme nebo jen pomačkáme vidličkou (podle druhu brambor)

Přidáme vejce, sůl a mouku a uhněteme na válu vláčné těsto. 

Ihned opékáme na suché pánvi, až se zažnou dělat tmavé flíčky. 

Po upečení potřeme povoleným česnekovým ghíčkem a placky rovnáme ne sebe, aby se udržely teplé a vláčné.

My je milujeme s rybízovou marmeládou.

Kombinace pikantního česneku, soli a kyselé marmelády je NEBE V HUBĚ.

dobrou chuť a #jeztedobretuky
 

Recepty, tipy a akce

Související články

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba