Luxusní bramborové placky
Lokše, patenty, jabkance.
To všechno jsou bramborové placky.
Jedí se samostatně naslano, nebo nasladko. Plněné tvarohem, mákem, nebo třeba špenátem.
Základ je ale pořád stejný.
A my máme tip, jak vás obyčejné placky ze tří surovin vystřelí do nebe!
Potřebujeme:
1kg syrových brambor
cca 200 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
rybízová marmeláda
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme vodu a necháme do druhého dne vystydnout.
Oloupeme, a nastrouháme nebo jen pomačkáme vidličkou (podle druhu brambor)
Přidáme vejce, sůl a mouku a uhněteme na válu vláčné těsto.
Ihned opékáme na suché pánvi, až se zažnou dělat tmavé flíčky.
Po upečení potřeme povoleným česnekovým ghíčkem a placky rovnáme ne sebe, aby se udržely teplé a vláčné.
My je milujeme s rybízovou marmeládou.
Kombinace pikantního česneku, soli a kyselé marmelády je NEBE V HUBĚ.
dobrou chuť a #jeztedobretuky