Pečený losos v zeleninové peřince
Jídla z jednoho pekáče mají vždycky úspěch. Navíc si každý může ulovit to, co má rád:)
POTŘEBUJEME:
Porci lososa podle strávníků, unese i 2x 200 g
Brambory, na porci 3 menší
Libovolnou zeleninu, tu co máte právě k dispozici:
v létě dáváme mrkev, brokolici, rajčata, květák, cuketu, cibuli,
na podzim přidejte dýni, batát, česnek (celé stroužky), papriku...
Je jedno, jaká je to zelenina, přidáte-li rajčata a cuketu, pustí víc šťávy, ale není to špatně...
POSTUP:
Zeleninu očistěte, u ranných brambor a mladých cuket necháváme i slupku a nakrájejte na kousky. Počítejte na jednu porci 2 větší hrsti zeleniny a brambor. Nebo i víc:)
Osolte, použijte oblíbené koření, my máme rádi od Bylinca směs na grilovanou zeleninu.
Lososa jen osolte, můžete zakápnout citronem.
Dejte na plech, poklaďte lžičkou kousky česnekového ghee (kdo má rád pikantní, může dát ghee s chilli a přidat pálivou papriku)
Na zeleninovou peřinku položte osolené kusy lososa a pečte na 180 stupňů cca půl hodiny. Záleží jak velké kusy masa a zeleniny pečete, doporučuji prostě po půl hodině zkontrolovat.
Podávejte tak jak je, nebo si připravte oblíbený DIP. Není ale třeba, jídlo je skvělé!
Dobrou chuť a #jeztedobretuky