Nejlepší tvarohové knedlíky s ovocem
Ty nejlepší dělala samozřejmě vaše maminka nebo babička. Zkusíme se jim malinko přiblížit :)
Na dobré tvarohové knedlíky potřebujeme jen 3 suroviny:
Tvaroh pouze a jenom z alobalu, tzn. Choceňský nebo Javořický. Tady žádné ústupky. Musí být sušší, ne řídký, jinak se bude těsto patlat.
Hrubou mouku, nebo dětskou krupičku. Na jeden tvaroh 4 lžíce. Ne víc. Nebo jen v případě, že se bude těsto patlat.
Na každý tvaroh jedno malé vejce.
Špetku soli.
Umíchat, a balit ovoce. Meruňky, švestky, jahody. Borůvky půjdou trochu hůř, chce to kompaktní ovoce, které budete obalovat těstem. Zvládnou to i dětské ručky.
K meruňce i švestce můžete přidat místo pecky kostku cukru, budou sladší. :) A teď vařit.
Nechte vodu přivést k varu a do prudkého varu vhazujte knedlíky. Stáhněte a vařte naopak pomalu, těsně pod bodem varu. Dokud nevyplavu, cca 8 minut.
A teď přijde ten závěr: moučkový cukr a hodně másla! Toho přepuštěného samozřejmě a klidně se skořicí a vanilkou. A zakysanou smetanu. Nebo smaženou strouhanku? Perník? Mák?
Nebo co kdo máte rád:)