Obědy do skleničky
Naše skleničky s modrým víčkem si říkají o další využití.
V létě chceme trávit v kuchyni co nejméně času. Takže tady pár tipů na lehký, rychlý oběd, který si můžete vzít s sebou do práce a o pauze si dát třeba šlofíka!
KROUPOVÝ SALÁT S ŘEPOU
Podle návodu si uvařte ječné kroupy. Můžete nahradit pohankou, nebo špaldou.
Předvařenou řepu (např. v Lidlu prodávají zavakuovanou je moc dobrá, ušetříte čas vařením doma) nakrájejte na malé špalíčky. Na česnekovém ghíčku orestujte.
Smíchejte s uvařenými kroupami. Osolte a opepřete.
Naplňte do 2/3 skleničky. Zasypte nadrobeným kozím sýrem a navrch přidejte vrstvu polníčku a rukoly. Můžete zakápnout zálivkou z balzamica, olivového oleje pár kapek citronu.
V práci jíme tak, že obsah skleničky vysypeme do misky a promícháme.
KUSKUS S PEČENOU ZELENINOU
Kuskus připravíme podle návodu.
Upečeme zeleninu. Jednoduše. Na pečící papír nakrájíme to, co máme po ruce. Mrkev, cibuli, květák, řepu, česnek, cuketu, lilek, brambory, žampiony...
Osolíme, opepříme, poklademe pár lžičkami ghíčka (může být i kurkumové).
Můžeme přidat čerstvé bylinky, koření podle chuti.
Pečeme do měkka.
Zamícháme ke kuskusu. Ve skleničce přidáme vrstvu balkánského sýra.
CAPRESE DO SKLA
Cherry rajčátka nakrájejte na polovinu a naplňte do 1/3 skleničky.
další vrstva je mozzarela
potom černé olivy
a další polníček s čerstvou bazalkou
a zálivka: olivový olej, balzamico
pořádně prolít
a skvělá je bylinková sůl.
S křupavou bagetkou ideální letní oběd. Ale to vám nemusíme říkat, tenhle salátek je klasika všech klasik. A ve skleničce vypadá náramně!
Dobrou chuť a #jeztedobretuky