Krůtí bylinkové kuličky s rajskou omáčkou
Rajskou miluje každý. A tuhle i kuchař, protože je vše z jednoho pekáčku!
Suroviny:
Na kuličky:
0,5 kg mletého krůtího
Hrst tymiánu
Sůl
2 PL ghíčka
Rajská:
1 passata v láhvi nebo plaechovka krájených rajčat
1 šalotka
1ČL panely/cukru
1 skořice celá
Postup:
Maso společně s bylinkami a trochou soli propracujeme rukama a vytvoříme kuličky.
Ve
větší pánvi si rozehřejeme ghíčko, opečeme kuličky. Dáme na
stranu pánve a přidáme na velmi jemno nakrájenou šalotku, kterou
posypeme panelou/cukrem a necháme zkaramelizovat. Zalejeme passatou/rajčaty, vše
společně promícháme. Přisypeme dvě hrsti těstovin (např.makaron). Vložíme skořici. Vše společně povaříme na mírném plameni než těstoviny změknou.