Dýňovo-cuketové placky
Máte rádi bramboráky? Tak schválně, zkusíte tenhle upgrade?
Potřebujeme:
cca 200g cukety, nastrouhané nahrubo (cukety oloupeme, vydlabeme měkké část a nahrubo nastrouháme, lehce osolíme a necháme vypotit, vodu slijeme)
cca 300g dýně (hokaido neloupeme, vydlabeme a tuhé části nastrouháme: polovinu nahrubo a polovinu najemno)
1 vejce
cca 4 lžíce hladké mouky
česnek, sůl, majoránka, mletý kmín, pepř dle chuti a preferencí
Postup:
Nastrouhanou zeleninu smíchejte s vajíčkem, kořením a moukou. Hustota má být "bramboráková". Opatrně s vodou z cuket, lze doředit, lepší ředit husté těsto než naopak.
A teď přichází na scénu ghíčko. Na nepřilnavé pánvi rozpusťte cca půl centimetrovou vrstvu ghíčka. Doporučujeme čisté a přidat dvě lžíce česnek a sůl.
A smažíme dozlatova.
Hotové klademe na ubrousky, ať odsajete přebytečné množství tuku, ale u ghíčka to tolik nevadí, je dobře stravitelné:)
Dobrou chuť a #jeztedobretuky