Banana bread
Rychlá a úžasná dobrota bez cukru
Suroviny:
200 gr mandlové mouky
100 gr kokosové mouky/špaldové celozrnné jemné
4 velmi zralé banány, tři do těsta jeden nahoru
3 vajíčka nebo hrnek jablečného pyré bez cukru
3/4 hrnku ghíčka
3/4 hrnku rostlinného mléka/mléka
50 gr na kousky nalámané vysokoprocentní čokolády
1 ČL citrónové kůry
1/2 sáčku kypřícího prášku bez fosfátů drogerie DM
Špetka muškátového oříšku a skořice
Špetka soli
Poznámka:Pokud použijete jablečné pyré, rostlinné mléko přidávejte pozvolna, aby těsto nebylo příliš tekuté.
Postup:
Banány
rozmixujeme společně s vajíčky nebo pyré, do hladké kaše. Přilijeme rozpuštěné vlahé ghíčko, přisypeme obě mouky, kypřící prášek a koření. Pak dolejeme
rostlinným mlékem/mlékem a přidáme nasekanou čokoládu.
Těsto vlijeme do pečícím papírem vyložené formy a nahoru dáme rozkrojený banán.
Pečeme
cca 40- 45 minut na 180 st.
Pokud je chlebíček upečený, po vpichu špejle na ní neulpívá těsto. Pokud ano, přikryjte alobalem a dopečte cca 10 minut dle výkonu vaší trouby.
Dobrou chuť a #jeztedobretuky