Ghee
Vánoční sada 2024 - HLEDÁ NOVÉ CHUTĚ
Nevíte, co dát tomu, pro kterého je všechno nuda? Tak tohle ho nadchne! Netradiční spojení netradičních chutí – i když dohromady bychom to nemíchali.
Gheetella mandle & káva je sladká, překvapivá a perfektní jen tak na lžičce. Natřít ji můžete na palačinky, vafle či ji trochu rozpustit a namáčet si do ní čerstvé ovoce.
A Ghee+ kozí? Přepuštěné kozí máslo pro fajnšmekry, které provoní kuchyň a obohatí chuťové pohárky o zcela nové zážitky.
Ghee+ se nemusí chladit a neotevřené vydrží až 24 měsíců.
Gheetella také nemusí do ledničky a vydrží až 7 měsíců.
V každém jídle, které vás má zdravě nasytit
a prohřát, udělá lžíce (nebo víc) Ghee parádu.
#jeztedobretuky
Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.
Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.
Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.
Vařte na Ghee
Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!
Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.