Ořechové tolárky | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Ořechové tolárky

Ořechové tolárky

Moc dobré, jednoduché a efektní! Vánoční cukroví z Burdy z devadesátek.

Potřebujeme:

300 g hladké mouky

200 g studeného ghee

100 g moučkového cukru

1 žloutek

meruňková marmeláda

směs ořechů, mandlí a rozinek

cukr krystal na karamel, asi 150 g

Postup:

z prosáté mouky, cukru, ghíčka a žloutku rychle rukama zpracujeme těsto, zbytečně dlouho nehněteme

necháme zabalené ve folii odpočinout aspoň 6 hodin

vyválíme placku asi 4 mm silnou a vykrajujeme kolečka do 4 cm průměr

zahřejeme marmeládu a každé kolečko natřeme tenkou vrstvou

na každé kolečko pokládáme větší kousky ořechů, mandli a rozinku

pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 7 minut

vychladlé rovnáme vedle sebe na tác

připravíme si karamel: cukr necháme na pánvi rozpustit, až zkaramelizuje, nemícháme

až je cukr tekutý, nabíráme lžičkou a přes oříšky táhneme proužky karamelu

skladujeme v jedné vrstvě, ať se karamelem nelepí k sobě, nebo prokládáme pečícím papírem

dobrou chuť a #jeztedobretuky

Recepty, tipy a akce

Související produkty

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba