Syté gnocchi s houbami a špenátem
Jídlo z jedné pánve, rychle hotové a neskutečně dobré! Protože se nezdržujete restováním cibule a použijtete rovnou cibulkové ghee, je za 10 minut na stole.
Na dvě porce potřebujeme:
500 g ghocchi, čerstvé nebo "sušené"
1/2 balení baby špenátu ve vaničce
asi 200g žampionů, nebo čerstvých lesních hub
velká hrst nahrubo sekaných vlašských ořechů
1/2 kelímku smetany
hrst strouhaného parmezánu
sůl, pepř
Postup:
nakrájejte očištěné žampiony
na lžíci ghee s cibulkou orestujte
přidejte celé lístky špenátu, nechte zavadnout
mezi tím uvařte vedle v hrnci ghocchi, do vroucí osolené vody vhoďte a vařte cca 2 minuty, po té zceďte
do směsi žampionů a špenátu přidejte sekané ořechy
zalijte smetanou a přidejte parmezán
krátce povařte
přidejte gnocchi, opepřete, zamíchejte a je to!
Dobrou chuť a #jeztedobretuky