Ghee je báječné
Voní a chutná po másle – protože je z čerstvého másla, které pomalu přepouštíme. Každé jídlo, která na něm uvaříte, získá použitím Ghee nejen nadšené strávníky, ale obohatí se i o mnoho vitamínů a výživných složek dobrých pro naše zažívání, mozek a celkové zdraví.
Ghee patří pod základ poctivé polévky i omáčky, smažené na něm chutná skvěle a navíc vám nebude těžko. S Ghee můžete i péct, potírat buchty nebo knedlíky a rozpuštěné ho rozlévat po hotovém jídle. Ghee patří do každé teplé kuchyně (sladké i slané).
Ochutnejte
a už nebudete
chtít jinak!
Prohlédnout recepty
Když je dobrý základ, je výsledek ještě lepší!
A naše Ghee je nejen plné chuti a vůně másla,
ale také spousty zdraví prospěšných látek.
Ghee svým složením, které pomalým přepouštěním másla dokážeme vyvařit až na dřeň, umí zklidňovat a zlepšovat trávení, snižuje záněty v těle a pomáhá s hojením. (Doporučujeme promazávat zevnitř i vně.) Jednoduše, Ghee patří k superpotravinám.
Bez laktózy
Nepřepaluje se
Obsahuje vitamíny A, D, E a K
Voní a chutná po másle
Má dlouhou trvanlivost
Nemusí se chladit
A i když zdraví je to nejdůležitější, co máme. Je fajn mít v kuchyni i pomocníka, se kterým je život o něco báječnější. Ghee má totiž dlouhou trvanlivost – neotevřené vám vydrží až 24 měsíců. Navíc nemusí zabírat místo v lednici a jeho použití je naprosto univerzální! Ghee patří do každé teplé kuchyně.
10+1 důvod, proč používat Ghee
Ghee má prokázaný vysoký kouřový bod (250°C), proto se nepřepaluje ani při vysokých teplotách. Během zahřívání nevznikají toxické látky, kouř ani zápach, který po nedělních řízcích větráte až do úterý. Naopak – domov vám bude vonět po másle. A nikomu nebude těžko.
Ghee nemusíte chladit, protože jsme při jeho výrobě odstranili mléčné bílkoviny a vodu. Tento proces výroby výrazně prodloužil trvanlivost, a to až na 24 měsíců před prvním otevřením modrého víčka.
Ghee neobsahuje žádné alergeny, proto si i lidi s intolerancí kaseinu a laktózy mohou dopřát chuť a vůni másla. Není to báječné?
Ghee je bohaté na vitamíny A, D, E a K (vitamíny rozpustné v tucích). Těchto vitamínů mají často nedostatek lidé, kteří trpí na záněty zažívacího traktu a alergici na lepek. Ghee dokáže zajistit jejich zvýšený příjem.
Ghee obsahuje kyselinu máselnou. Ta sama o sobě chrání střeva, kde působí protizánětlivě a pomáhá udržovat hladinu inzulínu.
BIO Ghee obsahuje CLA – konjugovanou kyselinu linolovou. Ta snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá odbourávat tělesný tuk, podporuje růst svalové hmoty a funguje též jako antioxidant.
Ghee podporuje hubnutí. Energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky a detoxikovat tělo, protože na sebe váže toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč. Tuky mají své místo v každém jídelníčku, na to nezapomínejte.
Ghee zlepšuje trávení. Stimuluje tvorbu žaludečních kyselin, a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu. Pokud vaříte například pro starší členy rodiny, bude jim to nejen chutnat, ale za čas si budou i přidávat!
Ghee udržuje zásadité prostředí. Tím zabraňuje vzniku zánětu a usnadňuje hojení. Lze jej užívat i zevně, protože hojí podrážděnou kůži, hydratuje a zvláčňuje.
Ghee působí jako nervové a mozkové tonikum. Nasycené mastné kyseliny chrání mozek a nervové buňky. Bude vám to tedy báječně pálit! Třeba vymyslíte nový recept, tak se nezapomeňte podělit.
Ghee udělá z každého jídla báječný kulinářský zážitek plný chuti a vůně másla, kvalitních zdrojů energie a taky lásky.
Ghee+
Není to tak, že by nám Ghee bylo málo. Jen jsme chtěli něco přidat… Pro ty, kteří v kuchyni chtějí objevovat nové chutě, hrát si a překvapovat své strávníky. Pro ty, kteří chtějí mít výborné jídlo rychle a bez zbytečností. A taky pro ty, kteří milují česnek, skořici, chilli, italské bylinky, cibulku a nebo třeba lanýže…
Prohlédnout Ghee+Ghee+ česnek
Voňavý (pravdivost komentáře necháme na vašem posouzení), každopádně výrazný česnek povýší obyčejný toast na promyšlené dílo šéfkuchaře. Jen si představte, jak se tam rozpouští Ghee… To je pohled! Ghee+ česnek patří do bramboračky, na pánvičku při smažení topinek a bramboráků, nebo třeba na maso. Jednoduše kamkoliv a pro kohokoliv, o kom víte, že mu česnek voní!
Ghee+ skořice
Pohádková skořice přenese do dětství i ty nejrozmrzelejší škarohlídy. My milujeme na Ghee+ skořice opékaný ananas s kvalitní vanilkovou zmrzlinou. Ale popusťte uzdu své fantazii! Polijte s ním náplň do štrůdlu, dejte ho do drobenky na jablkový koláč, osmažte na Ghee+ skořice francouzský toast z okoralé vánočky nebo s ním upečte podzimní domácí granolu a hrajte si!
Ghee+ chilli
Ať to štípe! Pálivé Ghee+ chilli není pro žádné padavky. Patří do základu guláše, je tu při grilování krevet a fajnšmekři si na něm dělají i vajíčka. Ale POZOR! Ghee+ chilli se zahříváním ještě více rozpaluje a tak doporučujeme začít pomálu. Ať si nepokazíte první dojem. Po pár kuchařských seancí si možná dovolíte i pár experimentů. Zkuste pár kapek zašlehat do krému a podávat s čokoladovým dortem. – přidat do čokodortu
Gheetella
Název dlouhý jako týden, ale věřte, že tak dlouho vám otevřená Gheetella nevydrží. Ne snad protože by se zkazila. Ona zmizí!
Gheetella je sklenička plná čerstvě mletých ořechů, Ghee a pár dalších drobností. Vyzkoušejte sami a po otevření si přivoňte a ochutnejte. Jen jednou lžičku zaboříte, a už těžko ji zahodíte…
Prohlédnout GheetelyGheetella arašídová
Chutná jako hebký nugát, je to radost na lžičce! Ve složení najdete kromě Ghee i med.
Gheetella mandle a káva
Mandlová s jemně drcenými kvalitními kávovými zrny, dodává energii do práce jako espresso. Ale kofein ve skleničce nehledejte.
Kofein v tom je.
Gheetella kešu a kokos
Milujete kokos? Pak si zamilujete i Gheetellu kešu a kokos. Chutí připomíná vánoční kokosové kuličky, ale dopřát si je můžete kdykoliv a bez práce. Jen otevřít víčko.
Je to jen z ořechů, není v tom žádné sladidlo – nejsladší, ale pořád jen medem slazená, ořechy (tyhle) jsou nejsladší.
Gheetella lískooříšková
Lískáče, Ghee a med – to je zdravější verze slavné pomazánky.
Ale ta s Ghee se ve vaší domácnosti jistě stane hlavní celebritou!
Ghee, možná znáte jako Ghíčko
Ghee, možná znáte jako Ghíčko
Ghee vaříme, přepouštíme a zdokonalujeme více než 10 let. A stále nám to dává smysl! Když totiž spojíte kvalitní suroviny a pečlivou výrobu (roboti to s námi nemají jednoduché), pak vznikne Ghee, které vám provoní kuchyni a pohladí na duši. A takové má, podle nás, jídlo být.
Více o CzechGhee