Ghíčka není nikdy dost.
Ale myslíme ekologicky a ekonomicky.
Hromadí se nám tady krabice od másla, kam se přesně vejde 6 velkých ghíček.
Koupíte-li 6 kusů najednou, pojede k vám kurýr méně často a to se vyplatí!
Buď si je všechny necháte a máte na půl roku vystaráno (ano, ghíčko vám vydrží i mimo lednici), nebo se podělíte s kolegy v práci, se sousedkou, s rodinou.
Navíc je ghíčko teď na jaře v TOP kvalitě, protože krávy se pasou na té nejšťavnatější trávě.
V každém jídle, které vás má zdravě nasytit
a prohřát, udělá lžíce (nebo víc) Ghee parádu.
#jeztedobretuky
Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.
Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.
Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.

Vařte na Ghee
Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!
Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.