Ghee | přepuštěné máslo | 500ml čisté s příspěvkem 50Kč | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky
Ghee | přepuštěné máslo | 500ml čisté s příspěvkem 50Kč

Ghee | přepuštěné máslo | 500ml čisté s příspěvkem 50Kč

Přepuštěné máslo ghí v dárkovém balení.  


199 Kč
Skladem

Ghí, neboli přepuštěné máslo je čistý máselný tuk, který chutná a voní jako máslo, ale má jiné vlastnosti. Má vysoký kouřový bod, tudíž se nepřepaluje, má dlouhou trvanlivost a nemusí se chladit. Neobsahuje žádné mléčné bílkoviny. 

Kromě vynikajících  senzorických vlastností má skvělé účinky na lidské zdraví, podle staré indické medicíny ajurvédy je ghí nejlepší potravina na světě a právem je řazeno mezi superpotraviny. 

Ghí je taktéž velmi dobrý nosič účinků bylin a koření.

Ghí lze běžně používat při každodenním vaření jako alternativu jakémukoliv tuku v teplé kuchyni.


50 Kč z této sklenice předáme Berenice o.p.s

Berenika o.p.s. je oragnizace působící u nás ve Vysokém Mýtě, pečují o mentálně i tělesně postižené.

Provozují denní centrum, chráněné dílny, bydlení, odlehčovací služby a kavárnu. Toto ghíčko je možné koupit i tam.

A právě ve chráněných dílnách vznikl i dáreček v podobě keramického loga.

www.berenika-vm.cz

Děkujeme, že společně s námi Bereniku podpoříte!


#jeztedobretuky

Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.

Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.

Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.

Voní a chutná po másle
Má dlouhou trvanlivost
Nemusí se chladit
Bez laktózy
Nepřepaluje se

Vařte na Ghee

Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!

Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.  

Informace o produktu

12 měsíců, skladovat při teplotě do 25°C, po otevření spotřebujte do třech měsíců

bezvodý máslený tuk min. 99%

Tuky: 99% z toho nasycené mastné kyseliny: 70 g Sacharidy: 0,4 g z toho cukry 0 Bílkoviny: 0,1g

Recepty, tipy a akce

Ghee, možná znáte jako Ghíčko

O nás

Ghee, možná znáte jako Ghíčko

Ghee vaříme, přepouštíme a zdokonalujeme více než 10 let. A stále nám to dává smysl! Když totiž spojíte kvalitní suroviny a pečlivou výrobu (roboti to s námi nemají jednoduché), pak vznikne Ghee, které vám provoní kuchyni a pohladí na duši. A takové má, podle nás, jídlo být.

Více o CzechGhee

Ghee zavonělo i tady

© 2025 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba
 

 NEWSLETTER 

ODEBÍREJTE GHÍČKOVINY

Přihlas se k odběru novinek a nic už vám neunikne. V newsletteru vás seznámíme s novinkami, recepty a pohladíme milými slovy.
 
 

 NEWSLETTER 

 

A JE TO!

ODEBÍRÁTE GHÍČKOVINY