Jak vznikla Ghítela®
Ghítela® je oříšková pomazánka ala nutela. Díky Ghíčku je sametově krémová a jemná.
Když jsme s Ghíčkem začínali, moc lidí ho neznalo. Pár z vás si vzpomnělo, že jej kdysi dělala babička... Naše babičky totiž neměly lednice a mrazáky. A v sezoně bylo hodně tučné mléko a stloukalo se máslo. A aby vydrželo celou zimu, přepustilo se. Pěkně do kamenného hrnce a šup s ním do sklepa.
No a my jsme tuhle úžasnou věc, která se nekazí a nemusí být v té lednici, potřebovali dostat k lidem dnešním.
Jeli jsme tehdy poprvé na Výstaviště Holešovice na Festival Evolution.
Ghíčko mělo obrovský úspěch. Možná dost pomohlo i naše nadšení.
Věděli jsme, že jídlo musí mít lidé možnost ochutnat. No a ne každý měl chuť jíst tuk…
Tak přes noc u kamarádky v kuchyni vznikla Ghítela®.
Tak prosté to bylo. Ghí jsem smíchala s lískovými oříšky, medem a kakaem a bylo to. Pár malých skleniček bylo během chvilky pryč a všichni si to chtěli koupit! My pořád opakovali: nééé, to si z našeho ghí můžete doma umíchat. Ale bylo jasné, že to bude trhák.
Mezi tím vznikla velká móda ořechových másel a naší Ghítele® vyrostla konkurence. Ovšem krémová Ghítela® je jen jedna, právě díky Ghíčku.