5 tipů ke grilu
Že by vás nenapadlo vzít ghíčko na grilovačku? Chyba :)
I kdybyste doma měli jen čisté ghíčko, je parádní k potření grilu, nebo grilovací misky.
A na hotové jídlo přidat kousek ghíčka, aby se chutě a vůně rozvinuly, to lze vždycky!
Na jakékoliv maso, ryby, zeleninu...
Ale mám pro vás tip na využití gurmánské řady, tady s můžete vyřádit:
- Ghíčko s česnekem a solí je báječné s kukuřicí, potřete klasy a grilujte, potíráme i na grilu
- Ghí kurkuma s pepřem potřu kuřecí plátky, ideální jsou stehení řízky, taky potírám i při grilování
- Chilli ghíčko dejte kousek hned na grilu na steak
- Skořicové Ghí s vanilkou využijete na TOP dezert na grilu: grilovaný ananas.
Kousky čerstvého ananasu obalte v třtinovém cukru a vložte na gril protřený skořicovým ghíčkem. Při otáčení seškrábněte i s karamelem, který se vytvoří. Pokapejte ghíčkem i v průběhu grilování a polijte šťávou, která při obalování v cukru pustí. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
Mějte krásné léto a #jeztedobretuky