Bio abecedář Hanky Zemanové | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky
Bio abecedář Hanky Zemanové

Bio abecedář Hanky Zemanové

Jednoduše v kostce (v knize) vše o biopotravinách.  Aktualizované vydání, neb od toho posledního se mnoho změnilo. K lepšímu. Nechybí zde totiž v seznamu naše BIO ghíčko!  

Vydavatel: SmartPress

490 Kč 560 Kč
Skladem

Další informace o knize

Kniha vás naučí zdravé potraviny rozpoznat a navíc je skutečně denně vařit. Obsahuje nejen informace, ale také 60 oblíbených receptů z opomíjených surovin, nabízí srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ajurvédy i makrobiotiky, vždy v souladu s přirozeným selským rozumem. Nové vydání je kompletně aktualizované a zohledňuje rozšiřující se sortiment biopotravin i aktuální poznatky z oblasti zdravé výživy.

Margit Slimáková, specialistka na zdravotní prevenci (www.margit.cz)

„BioAbecedář je nejdokonalejším knižním zdrojem zdravých výživových informací v Česku. Najdete zde detailní faktografická data, doplněná skvělými osobními zkušenostmi a radami. Knihu jsem recenzovala a doporučuji ji svým klientům.“

David Šašek, vyhlášený český šéfkuchař a člen Aliance výživových poradců ČR (www.davidsasek.cz)

„BioAbecedář je pro mě obrovským zdrojem informací o potravinách a výživě vůbec. Obě knihy Hanky Zemanové bych doporučil jako povinnou četbu do každé domácnosti a do té s malými dětmi obzvlášť.“

Kniha vám odpoví na tyto a mnoho dalších dotazů:

Co z velkého výběru biopotravin používá Hanka každodenně ve své kuchyni? Jak rozpoznat a nakoupit nejkvalitnější mléko, chléb, maso či zeleninu? Jaké jsou rozdíly v mléčných výrobcích? Opravdu nám škodí, nebo prospívají? Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly? Jaký je rozdíl mezi běžným masem a biomasem? Proč je biokuře dražší? A je opravdu lepší? Čím vším se dá sladit místo bílého cukru a jak? Jak vybírat med, aby byl opravdu lékem, a proč se agáve už nepovažuje za zdravé? Jak vařit přirozeně bez lepku a jak používat nové bezlepkové mouky z červené čočky, žlutého hrachu nebo čiroku? Je zdravější máslo, nebo margarín, sádlo, nebo slunečnicový olej?

Hanka je také autorkou bestselleru Nová biokuchařka Hanky Zemanové, kde najdete přes 80 výborných receptů a zorientujete se v tom, co je to ekologické zemědělství, jaké praktiky používá potravinářský průmysl, jak se vyznat ve všech výživových směrech a jak žít a jíst zdravěji v souladu s přirozeným selským rozumem.


#jeztedobretuky

Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.

Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.

Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.

Voní a chutná po másle
Má dlouhou trvanlivost
Nemusí se chladit
Bez laktózy
Nepřepaluje se

Vařte na Ghee

Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!

Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.  

Recepty, tipy a akce

Ghee, možná znáte jako Ghíčko

O nás

Ghee, možná znáte jako Ghíčko

Ghee vaříme, přepouštíme a zdokonalujeme více než 10 let. A stále nám to dává smysl! Když totiž spojíte kvalitní suroviny a pečlivou výrobu (roboti to s námi nemají jednoduché), pak vznikne Ghee, které vám provoní kuchyni a pohladí na duši. A takové má, podle nás, jídlo být.

Více o CzechGhee

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba