Ghee+ chilli opravdu pálí! A čím déle je zahřáté, tím více se rozvolňuje jeho pálivost. Klasikům doporučujeme začít s přípravou guláše, fajnšmekři mohou kombinovat s chutí čokolády nebo vanilky.
Ghee+ česnek zajistí, že už nikdy nebude v receptu málo česneku. Vůně a chuť spojená s Ghee je ještě výraznější. A taková bramboračka na Ghee+? Báječná!
Ghee+ cibulka je naše nejnovější Ghee+. A mnoho kuchařů ho bere za velkého pomocníka, protože při jejím použití už nemusíte slzet nad cibulí. A čím méně času s cibulí, tím více času na vymýšlení nových receptů!
#jeztedobretuky
Ghee má vysoký kouřový bod, a tak se nepřepaluje. Po smaženém na Ghee vám těžko nebude. Právě naopak.
Ghee obsahuje vitamíny A, D, E, a K. Díky omega 3 a omega 6 mastným kyselinám pomáhá promazávat nervový systém a mozek. Kyselina máselná zase ochraňuje střeva od zánětu a pomáhá udržovat zdravou hladinu inzulinu v těle. Ghee také zlepšuje trávení a pomáhá s hubnutím, protože energie mastných kyselin pomáhá spalovat tuky, a také na sebe váže toxiny a volné radikály, které odvádí z těla pryč.
Ghee je jednoduše superpotravina, a to i pro alergiky na laktózu a kasein. Přepouštěním máslo zbavíme alergenů, ale chuť a vůně másla zůstává i pro ty, kteří si ho jinak musí odpírat.

Vařte na Ghee
Kdykoliv, kdy v kuchyni rozžhavíte plotýnky, je čas sáhnout po sklenici s modrým víčkem. Ghee použijete při smažení, vaření polévek, chutných omáček, dochucování a omaštění kaší, knedlíků či brambor. Ghee je báječný společník i při pečení a o takových horkých buchtách vytažených z trouby, na kterých Ghee ještě bublá... o tom se vám možná bude i zdát!
Nechte si sklenici Ghee na kraji spíže. V temnu vydrží i 3 měsíce po otevření, klidně i déle. Ale i u té největší sklenice budete na dně mnohem dřív, to vám garantujeme.