Polévka z pečených rajčat a paprik | Ghee.cz
🎁 Dárek ke každému nákupu! Černý kampotský pepř oceněný Great Taste ⭐⭐
  • #JezteDobréTuky

Polévka z pečených rajčat a paprik

Polévka z pečených rajčat a paprik

Ideální letní večeře. Navíc v době, kdy rajčata a papriky zrají jako o závod!

Potřebujeme:

4 masitá rajčata

4 červené papriky

2 řapíky řapíkatého celeru

1 lžíce ghee(kdo chce pikantní, může dít chilli ghee)
Bazalka, sůl, lžíce bazalkového pesta

Postup:
Rajčata a papriky umyjeme a očištìme. Zeleninu přepůlíme, dáme na plech s pečícím papírem.
Na zeleninu poklademe kousky Ghee, posolíme.
Pečeme 10 minut na 180 stupňů.

Zeleninu poté přendáme do hrnce, přidáme nakrájený na kousky celer, zalijeme vývarem nebo vodou a chvilku povaříme. Nemáte-li vývar, skvělé k dochucení polévek jsou Bujonky.

Pomixujeme a propasírujeme na hustou polévku.

Dochutíme bazalkou a zjemníme 5 lžícemi smetany, ale není nutné. Doporučujeme ještě zakápnout kvalitním olivovým olejem.

Můžeme přidat bazalkové pesto.

Vložit můžete drobné těstoviny, rýži, nebo minikuličky mozzarelly a získáme výživnou věčěři.

dobrou chuť a #jeztedobretuky

Recepty, tipy a akce

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba