Polévka z pečených rajčat a paprik
Ideální letní večeře. Navíc v době, kdy rajčata a papriky zrají jako o závod!
Potřebujeme:
4 masitá rajčata
4 červené papriky
2 řapíky řapíkatého celeru
1 lžíce ghee(kdo chce pikantní, může dít chilli ghee)
Bazalka, sůl, lžíce bazalkového pesta
Postup:
Rajčata a papriky umyjeme a očištìme. Zeleninu přepůlíme, dáme na plech s pečícím papírem.
Na zeleninu poklademe kousky Ghee, posolíme.
Pečeme 10 minut na 180 stupňů.
Zeleninu poté přendáme do hrnce, přidáme nakrájený na kousky celer, zalijeme vývarem nebo vodou a chvilku povaříme. Nemáte-li vývar, skvělé k dochucení polévek jsou Bujonky.
Pomixujeme a propasírujeme na hustou polévku.
Dochutíme bazalkou a zjemníme 5 lžícemi smetany, ale není nutné. Doporučujeme ještě zakápnout kvalitním olivovým olejem.
Můžeme přidat bazalkové pesto.
Vložit můžete drobné těstoviny, rýži, nebo minikuličky mozzarelly a získáme výživnou věčěři.
dobrou chuť a #jeztedobretuky