Zapečené lečo s krevetami | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Zapečené lečo s krevetami

Zapečené lečo s krevetami

Zapékat jde opravdu cokoliv! Využijme sezónu rajčat, paprik a cuket a trochu si vylepšeme ohrané lečo!

POTŘEBUJEME:

cibuli, 5 stroužků česneku

bílé víno cca 100ml

masitá rajčata, barevné papriky (zelená, červená, oranžová, jakýkoliv poměr), cuketa

množství dle strávníku, počítejte 2 hrsti zeleniny na osobu

balení ideálně čerstvých krevet (cca 400g), my jsme použili předvařené loupané, ale lze použít i ty neloupané, jen je s nimi trochu víc práce:)

hladkolistá petržel

ghee (česnekové, chilli, nebo čisté)

balkánský sýr balení

koření dle chuti, doporučujeme oregano, my jsme použili směs od Sonnentor 

sůl, pepř


POSTUP:

Vezměte pánev ideálně takovou, která jde dát zapéct do trouby. Pokud takovou nemáte, tak si připravte ještě zapékací misku velkou podle počtu porcí.

Dejte lžíci ghee a najemno nakrájenou cibuli. Chvilku opékejte. Asi po 4 minutách přidejte nasekaný česnek. Chvilku zarestujte. Přilijte víno a nechte odpařit alkohol.

Nakrájejte si na malé kostičky cuketu, rajčata a na proužky nakrájenou papriku.

Lze připravit i bez cukety, poměr zeleniny je vždy víc rajčat než paprik.

Zeleninu přidejte k cibuli, okořeňte, osolte a na závěr opepřete. Cca 5 minut povařte.

Pokud máte pánev i na zapékání, ušetříte právě teď minutku u dřezu nebo místo v myčce:)

Pokud ne, směs přesuňte do zapékací mísy. Na směs rozložte krevety, které jen lehce osolíte. Na krevety přijde nadrobit balkánský sýr a to celé zasypte nasekanou zelenou petrželí.

Zapékejte cca 15 minut na 180 stupňů.

Podávejte s čerstvou křupavou bagetou. (nebo s rozpečeným chlebem, i to je fajn:))

Dobrou chuť a #jeztedobretuky


Recepty, tipy a akce

Ghee zavonělo i tady

© 2025 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba