Cukroví z opravdových potravin | Ghee.cz
  • #JezteDobréTuky

Cukroví z opravdových potravin

Cukroví z opravdových potravin

Marokánky, kokosky, linecké cukroví, perníčky a bez cukru? Jde to!

Co je to vlastně opravdové jídlo? Jsou to základní potraviny, které pochází z přírody (zelenina, ovoce, ořechy, vejce), z přirozeného prostředí (živočišné produkty od zvířat z přirozeného chovu), je ve své celistvé podobě (například mléko není odtučněné), lze si ho vyrobit doma (máslo a přepuštěné máslo), je bez GMO a chemie (BIO potraviny), je čerstvé a připravuje se v kuchyni (kvašená zelenina, zamražené ovoce).

Všichni, kdo řeší jakýkoliv výživový směr, dietu či dietní omezení, na opravdové jídlo narazí.

A ano, je potřeba vařit, bez toho to nepůjde.

Teď na Vánoce pečeme cukroví. A jde to i bez umělých tuků, cukru a zbytečných šmakulád.

Skvělou kuchařku s recepty na Vánoční cukroví připravila Anna Keclíková z Nutric bistro kde je možné celou kuchařku se 16 recepty na opravdové vánoční cukroví stáhnout.

Jeden recept pro ukázku nám pro vás půjčili a my ho rozhodně vyzkoušíme!

MAROKÁNKY

POTŘEBUJEME:

Těsto

2 hrnky (cca 200 g) ořechů podle chuti

1 hrnek (cca 200 ml) kokosového mléka

1/2 hrnku (cca 100 g) sušených datlí

4 lžíce (cca 60 g) ghíčka

2 lžíce (cca 40 g) medu nebo jiného sladidla

2 lžíce tapiokové mouky/škrobu

1/2 lžičky vanilkového extraktu

Čokoládová poleva

60 g kvalitní hořké čokolády bez cukru

1 lžička ghíčka

4 lžíce (cca 40 g) roztopeného kokosového oleje

2 lžíce (cca 20 g) karobového prášku

pár kapek vanilkového extraktu

POSTUP:

Ořechy a datle nasekáme/nakrájíme nožem.

Do hrnce dáme máslo, mléko, med, vanilkový extrakt, nasekané ořechy a nakrájené datle. Přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Doporučuji míchat, směs rychle houstne.

Přidáme tapiokovou mouku, promícháme a směs necháme zchladnout.

Troubu předehřejeme na 150 °C.

Z vychladlé směsi tvoříme jednotlivé marokánky na plech vyložený pečícím papírem nebo pečící podložkou.

Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.

Necháme zcela vychladnout.

Vychladlé marokánky potřeme ze spodní strany čokoládovou polevou připravenou z čokolády rozpuštěné se lžičkou ghíčka

Recepty, tipy a akce

Ghee zavonělo i tady

© 2024 České ghíčko, s.r.o.
by Media Heroes X Studio Družba