Vločkové muffiny
Bez vajec, mléka, cukru. Takže kromě alergiků si na nich pochutnají děti, sportovci a vlastně každý, kdo se stravuje uvědoměle. Náš tip: napečte si je do batohu na výšlap, nebo na cyklovýlet!
Potřebujeme:
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové hladké mouky
1 větší hrnek ovesného mléka /mléka
1 větší zralý banán, může být přezrálý
3/4 hrnky ghí
1 prášek do pečiva, bez fosfátů
1 lžička citrónové kůry
vanilka (nemusí být)
Postup:
Vločky rozmixujeme téměř do hladká.
Banán rozmixujeme s trochou mléka na hladkou kaši, přidáme zbytek mléka mléko a povolené ghí.
Mouku smícháme s rozmixovanými vločkami, přidáme prášek do pečiva, kůru a vanilku.
Propojíme s tekutou částí a promícháme. Nalijeme do formiček na muffiny a pečeme cca 15 minut.
Pro větší šťavnatost přimíchejte borůvky nebo maliny, klidně mražené cca hrst.
Dětem klidně upečte ve formičkách na medvídky:)
dobrou chuť a #jeztedobretuky